תחילת דף אינטרנט, לחץ אנטר כדי לעבור לאזור תוכן מרכזי

מבנה השותפות

"שותפות חיפה" פועלת ברמה השכונתית/מקומית, ברמה העירונית וברמה הארצית.

ברמה הארצית עוסקת השותפות בקידום שינויי חקיקה, כתיבה ופרסום של ניירות עמדה, השתתפות בפורום למאבק בעוני ובקידום פרויקט החשמל עליו מפורט באתר. ברמה העירונית התוכנית עוסקת באיסוף, עיבוד והפצת נתונים אודות בעיית העוני בחיפה, ארגון כנסים עירוניים להעלאת המודעות העירונית, קידום שיתופי פעולה עם גופים וגורמים עירוניים והגברת תודעת הציבור לבעיית העוני.

ברמה המקומית השותפות מתמקדת בשלוש שכונות עיקריות: מזרח חיפה, הדר וכרמל. בכל אחד מהאזורים פועלות קבוצות שותפות (קבוצת פעולה) של צרכני שירותי הרווחה, סטודנטים ועובדים סוציאליים, הפועלים יחד לקידום שינוי חברתי. בעבר, כל אחת מהקבוצות עסקה בסוגיית ליבה מרכזית, כגון: בטחון תזונתי ,הזכות לחשמל ולאנרגיה, הזכות לדיור הולם והזכות לחינוך שיווני.

בנוסף, מדי שנה, כמעטפת לפעילות הסטודנטים בשותפות חיפה להתרת שרשרת העוני מתקיים קורס מלווה בנושא "עבודה סוציאלית קהילתית מודעת עוני" במטרה לדון בסוגיות ובדילמות שעולות לסטודנטים מעבודתם בשדה עם אנשים החיים בעוני.

קורס ייחודי זה נערך במסגרת הלימודים בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה, במשך כ-11 שנים.

בשנה הקרובה (תשע"ז, 2016-2017), כל קבוצות הפעולה יעסקו בנושא ספציפי, שייבחר בימים הקרובים בשיתוף  מחלקות הרווחה. מטרתן של קבוצות הפעולה ליצור פרויקט קהילתי הנוגע לנושא הנבחר, כגון: ערב חשיפה להעלאת מודעות התושבים שבחיים בעוני והדרה/ עלון להעלאת המודעות לזכויות/ הקמת קבוצת פעילים ועוד.